ID
97
Pošiljatelj Marija Kremenšek
Poslano iz Laze pri Logatcu
Poslano v Ljubljana
Datum 11.05.1880
Vir Osebni arhiv

Laze ta 11. MajaDragi moji Mož!Nevem ali Ti bo dopušeno Zopet tako v kratkim – prejeti pismo ali ne? In Naznati naše Stajine Ti!

Dile so v čeraji odpelali prišov jeh je na dom čez vzeti kolko da so znesle vmeri ali v dinarju že zveš kdar dam prideš, jest mislim da je že prav. Zračuneno in plačane in je reko (?)henk da pride vnedelje tu je ta 16g. Knam da se zmljinu za žagance ali jest se nebom ___ izgovoriti vti za devi? Turšica sma danes vsadili in fižov sma dosadile dans, golovje, so že pripelali - - --

Apno so vsega ven uzeli ta zadnih 20. (nečitljivo) sim morala dati po (nečitljivo), kir je bilo slabši Oplenčarje ni še zaradi slabga vremena Jutri bojo šli Grejiska Cesta napelet kri je že ta zadni čas --. Žaga so že popravli 3. dni, 3. delavci, so bili. Verhenčani

Pastirje nisma še dobili, Ta. Če jih jimeti 18. nir beržeji jeh bomo mogli dati - - - kir ga ni druzega za dobiti. za-rad Bajita. se ti ni treba bati da bi Ti ta čas v gojizdi kradu kaji ti zdaji vidim da še Bog živi pokorili se bojo ne ponedolžnim kakor ti. ampak po zasluženji, Bajit, Sapalcav, Kešlanov, so nekdaji pri Žiherli kradli - - - pred 3 dnevi so te vse žendarmi poklenili in spremli - - - . Kir se je za gotovo zvedlio da so teji, kako da je to se izvedlo je preobširno ki nevem al smem obširno pisati ti.

Vortel od Kajižarjev je ko si biv še doma – zvedu nisi kako da je, brali so ga v nedelje pri Tureki tu se veji da jeh je nejevolje obšla ko so njim Kerlavje sognili.

Nana je pisala da zdeji ob – pride odpisala sem ji da ne naji raje o počitnicah - - - pride

Zdravi sma po navadi, da si mi zdrav tudi ti?Pozdrav Tvoje žene

Marije Kremenšek

KORESPONDENCA

Faksimile tega pisma še ni na voljo.