ID
218
Pošiljatelj Josip Kremenšek
Poslano iz Praga
Poslano v Laze pri Logatcu
Datum 23.06.1905

Draga!Ne misli, da sem se hotel maščevati, ker ti nisem toliko časa pisal. Imel sem prvič obilo dela, zadnjih 14 dni sem bil pa bolan. Jedel sem staro meso in dobil sem vrhu tega, da mi je ostalo meso v želodcu še želodčni krč. Tako me je pa včasih zavijalo, da sem mislil, da poginem. V šolo nisem hodil in tudi doma nisem mogel nič delati. Tudi sedaj mi ni še čisto dobro, vendar upam, da se v kratkem čisto pozdravim. Ravno danes sem bil na kliniki in in rekli so mi, da bom kmalu čisto zdrav. Kaj doma ste vsi zdravi?

Kartico iz popotovanja sem tudi dobil – hvala!

Kako se vam je kaj godilo, koliko časa ste popotovale? Mislim, da ste sedaj že doma in niste celi mesec odločile na popotovanje.

Škoda, da ste ravno sedaj šle in ne ko pridem jaz domov. Gotovo bi bil prosil, da tudi mene s seboj vzamete. Temperaturo ste imele sedaj seveda ugodnejšo.

V pismu me vprašaš, kdaj da pridem domov. Tega ti pravgotovo še ne morem povedati, vsekako pa pridem skoro gotovo šele v drugi polovici julija.

Zato prosim, da mi pošljejo oče razun meseca tudi za vožnjo 12 fl in pa za čevlje, ki sem jih kupil za 6 fl. Imel sem že slabein težko ž njimi prebil do doma. Šolnino bom moral seveda tudi z začetkom julija plačati.

Da bi ti pisal novice ne morem, ker jih ne vem. Ti mi, kar se novic tiče vedno lahko več pišeš, ko bi ti pa jaz pisal koliko ljudi tu in ta dan v Pragi umrje, bi te gotovo ne zanimalo.

Edino, kar bi imel povedati je, da smo naredili tehniki ekskurzijo po Vltavi gor do Labe (Elbe), kjer smo proučevali kanalizacijo Vltave. Imeli smo seveda cesarsko ladijo in vozili smo se ves dan. Natančneje bom pravil ustmeno.

Z novicami sem torej pri kraju, zato v duhu pozdravim vse

domače in te poljublja

Tvoj

Josip

23/6 05

KORESPONDENCA

Faksimile tega pisma še ni na voljo.